MME typer

Nedenfor finner du informasjon om bl.a. NAN, HiPP, SMåFOLK, Collett morsmelkerstatning. Vi har også lagt ved hjemmesider og telefonnummer, slik at du kan ta kontakt med dem og stille spørsmål om noe skulle være uklart.

 

Les mer om...

 
Morsmelkerstatning Butikkhylle

Populære leverandører av morsmelkerstatning

Først et tips: Apoteket kan bestille forskjellige typer morsmelkerstatning til deg - både med og uten melkeproteiner, dvs at de kan hjelpe deg å prøve ut forskjellige typer morsmelkerstatning som din nærbutikk ikke fører.

Det finnes flere alternative typer morsmelkerstatning på det norske markedet, og ikke alle dagligvarehandler fører samme utvalg. Her lister vi opp noen forskjellige typer morsmelkerstatning. Noen barn foretrekker en type fremfor en annen, så det kan være fornuftig å prøve seg frem.

Morsmelkerstatning fås i pulverform (må blandes ut i rent vann) og drikkeklar i væskeform. Hvis man er på farten kan en kartong med drikkeklar blanding være et ypperlig alternativ, men det er forholdsvis mye dyrere enn å blande selv. Et tips er å ta med seg en termos med forhåndskokt vann, som holder ca 50 grader Celsius (slik at man ikke risikerer å skoldes om man skulle søle), og pulver. Om man har brystmelk på kjøl eller frys, er det selvfølgelig ingen hindring å ta dette med ut, heller. Brystmelk er holdbar i flere timer i romtemperatur.

Det er ikke lov å reklamere for morsmelkerstatning i Norge. Dessverre er det heller ikke alltid så enkelt å finne informasjon om morsmelkerstatning, men leverandørene har profesjonelle ernæringseksperter som du kan komme i kontakt med ved å ringe forbrukerinformasjon. Nummeret står på pakken!

Leverandørene nedenfor kan også fortelle deg hvilke butikkjeder som distribuerer produktene deres.


Nan - pulver og drikkeklar

Nan er den mest kjente morsmelkerstatningen på det norske markedet. Den produseres av Nestlé, som har sitt hovedkvarter i Sveits. Mange barn er fornøyde med Nan, men ikke alle. Heldigvis er det ikke det eneste alternativet!

Mer informasjon: Hjemmeside for Nan
Ring Nestlé Barnemat: 800 80 730

Følgende informasjon er hentet fra en pressemelding hos Nestlé (2012):
  • NAN 1 er en morsmelkerstatning som kan brukes som eneste næring inntil 6 måneders alder dersom amming ikke er mulig
  • NAN 2 er en tilskuddsblanding som kan brukes som en del av et stadig mer variert kosthold fra 6 måneders alder.
  • NAN 3 er en juniormelk fra 12 måneder
  • NAN 4 er en juniormelk fra 18 måneder som kan serveres i kopp eller glass til et måltid. Den inneholder mer jern og mindre protein enn vanlig kumelk og er tilpasset et lite barns ernæringsmessige behov.
Hvis du brukte NAN 2 som en erstatning for morsmelk og det var barnets eneste kost, anbefaler vi nå å bruke NAN 1 fra fødselen og opp til 6 måneders alder. NAN 2 fra 6 måneder er nå en tilskuddsblanding som brukes som en del av et variert kosthold fra 6 måneder

HiPP - pulver og drikkeklar

HiPP tilbyr økologisk morsmelkerstatning i fargesprakende emballasje. Hvis man registrerer seg i HiPP-klubben på hjemmesidene deres, vil man en sjelden gang (under 4 ganger i året) motta mail med nyttig informasjon om barnets utvikling, tilberedningsråd og andre tips. Positivt!

Mer informasjon: Hjemmeside for HiPP
Ring HiPP: +46 8 799 19 26 (Sverige)

Følgende informasjon er hentet fra HiPPs hjemmesider (2012):
  • HiPP Baby Combiotik 1 er tilpasset spedbarn fra fødselen og opp til 6 måneder. Avgjørelse om å bruke HiPP Baby Combiotik 1 bør tas i samråd med helsesøster eller barnelege.
  • HiPP Baby Combiotik 2 er en tilskuddsblanding og brukes som supplement til vanlig mat fra 6 til 12 måneders alder. Den inneholder alle viktige vitaminer og mineraler og er en verdifull støtte ved overgangen fra brystmelk eller morsmelkerstatning.
  • HiPP Baby Combiotik 3 er en tilskuddsblanding fra 12 måneder og oppover. Den inneholder alle de viktige vitaminene og mineralene og er et verdifullt supplement til vanlig mat, f.eks. som drikke, til grøten eller til müsli.

Collett - pulver

Collett har vært på det norske markedet lenge, og foretrekkes av noen barn fremfor Nan. Andre barn liker begge deler - eller andre varianter. Collett leveres av Axellus, som er et selskap eiet av Orkla. De leverer også Møllers Tran, Nutrilett og andre kjente merkevarer.

Mer informasjon: Hjemmeside for Axellus
Ring Axellus: 800 80 555

Følgende informasjon er hentet fra Collett-forpakningen:
  • Egnet som næring fra fødselen av

SMåFOLK - pulver

Morsmelkerstatning utviklet i samarbeid med Semper. Småfolk er opprinnelig et norskstartet selskap, som i 2007 ble en del av svenske Semper, som leverer blant annet morsmelkerstatningen.

Mer informasjon: Hjemmeside for SMåFOLK
Ring Småfolk: 800 30 580

Følgende informasjon er hentet fra Småfolks hjemmesider (2012):
Vi har morsmelkerstatning i vårt sortiment, men på grunn av strenge regler vedrørende markedsføring av morsmelkerstatning vil du som forbruker ikke finne informasjon om morsmelkerstatning på våre nettsider. 

Flaskehjelpen har ikke til hensikt å drive markedsføring, så vi har vært i butikken og funnet ut følgende:
  • SMåFOLK 1 Morsmelkerstatning er basert på melk og kan gis til barn fra fødselen av hvis brystmelk ikke er tilgjengelig.
  • SMåFOLK 2 Tilskuddsblanding er basert på melk og kan gis til barn fra 6 måneder når barnet ikke lenger dier brystmelk eller MME.

Baby Semp - pulver

Populær i Sverige, finnes nå også på det norske markedet.


Ingen leverandører av MME favoriseres av Flaskehjelpen, og flaskehjelpen er fullstendig uavhenig av produsentene og deres salgsapparat.


Comments