Flaskemating

Flaskehjelpen er et frivillig og uavhengig initiativ myntet på foreldre som ønsker å gi barna sine melk fra tåteflaske, som helt eller delvis alternativ til amming. Rådene på denne siden gis av foreldre, og er i utgangspunktet ikke revidert av helsepersonell.
For mye melk?
De fleste søkene som treffer oss gjelder mengden barnet spiser. Ved bruk av flaske, spiser ofte barnet raskere og mer enn det ville gjort fra brystet, fordi det er lettere å suge fra flasken. En gammel tommelfingerregel er at 1 liter om dagen er tilstrekkelig, men den generelle anbefalingen er å la barnet spise til han/hun er mett. Hvis barnet spiser for fort, kan det få vondt i magen, og da kan det lønne seg å bruke en tåte/smokk på flasken som har mindre/færre hull, slik at det tar mer tid å spise ferdig. For å unngå at barnet svelger luft, kan man bruke en flaske med ventil.


Les mer om...


Om du er en far som avvikler pappaperm/fedrekvote, anbefaler vi et dypdykk i seksjonen Tips & triks.

På tide med ferie i hele eller deler av permisjonen? Sjekk ut våre reisetips!Ammehjelpen er en god kilde til informasjon om brystmelk, fra mødre til mødre. Vi i Flaskehjelpen søker å tilfredsstille behovet for tilleggsinformasjon til både mor og far om tips og triks for å mate barnet med flaske. Flaskehjelpen har ingen tilknytning til Ammehjelpen, men anbefaler alle foreldre å oppsøke denne siden. Morsmelk er den beste næring barnet kan få!Flaske er ikke synonymt med morsmelkerstatning. Rådfør deg på helsestasjonen før du endrer ditt barns diett.