Utstyr du må ha

I utgangspunktet trenger du bare en flaske for å mate barnet med flaske, men om du ikke sikter så godt (hvis det er morsmelk du skal ha i flasken) eller du synes det er kjedelig å koke utstyret i en kjele på ovnen, eller du ønsker å tilby andre ting til det nye familiemedlemmet, så les videre for å gjøre flaskemating enklere...Brystpumpe
Brystpumper kommer i mange utgaver, både automatiske og manuelle. Noen foretrekker elektriske pumper, andre føler seg kanskje som en ku på meieriet, og synes det er like greit å ha en liten pumpe i håndveska.

Sterilisator
For små barn bør utstyr vaskes med oppvaskmiddel og vann og steriliseres.

Den enkleste formen for sterilisator er en kjele med vann. Kok opp vannet, og kok utstyret i 10 minutter.

Steriliseringsutstyr for mikrobølgeovn finnes også.

Til slutt finnes det flasker som kan steriliseres i mikrobølgeovn uten at du trenger noe ekstrautstyr som sterilisator eller kokende vann. Dette har vi beskrevet i neste avsnitt.
Flaske
Flasker, og spesielt munnstykket, kommer i uendelig mange varianter. Et tips er å kjøpe en variant som lar seg sterilisere i mikrobølgeovnen, slik at man ikke trenger en egen sterilisator.


Beholder
Om det er overskudd av brystmelk, kan dette fryses ned i poser eller kopper med lokk og tas opp for senere bruk. Husk å la det være litt plass til overs, siden melken utvider seg når den fryser.


Smekke
Hvis knøttet ikke klarer å smatte i seg hver eneste dråpe, eller er stor nok til å forsyne seg selv, blir det fort litt søl. Det finnes flere varianter av smekker, både harde og myke og i forskjellige materialer.
Flaskevarmer

En flaskevarmer kan være kjekt å ha hjemme eller på biltur - denne varmer væsken på 90 sekunder, det vil si at det tar mindre tid en mikrobølgeovnen, og kanskje flere aminosyrer holdes intakt?

Mikrobølgeovn

Som nevnt tidligere kan utstyr steriliseres i mikrobølgeovnen på få minutter, og den er nyttig å ha når man skal varme vann, tine melk, eller forberede mat. Vær forsiktig, siden varmen ikke fordeles likt. Rør om, og smak eller skvett en dose på håndleddet for å sjekke temperaturen før du gir barnet mat eller drikke som er blitt varmet i mikrobølgeovnen. Det er ingen myte at næringsstoffer går tapt, men ikke så mye at det har noen konsekvens for barnets næringsinntak. Dersom mikrobølgeovnen har grill-funksjon eller liknende, skal denne IKKE benyttes.

Billig(ere) utstyr

Utstyret over og mye mer (dørstoppere, poseholdere til vogna, bæsjeposer, solbriller, og alt annet) finnes ikke bare i butikken her hjemme. Det er enkelt og ofte mye rimeligere å bestille varer fra nettet. Her er en veiledning for nybegynnere. Vi tar utgangspunkt i Amazon sin nettbutikk, som er en portal til mange butikker på nettet som sender varer til Norge (eller hvor du måtte bo).

  1. Gå til http://www.amazon.co.uk/
  2. Velg Toys, Children & Baby > Baby fra menyen på venstre hånd
  3. Søk etter det du vil ha, for eksempel "breastpump" for brystpumpe
  4. Legg merke til at det står både "Buy new" og noe sånt som "8 new" under bildet av produktet. Klikk på linken "8 new" for å se tilbud fra forskjellige forhandlere.
  5. Nå får du se en liste over omtrent samme produkt fra forskjellige forhandlere i Storbritannia. I 3. kolonne, hvor overskriften er "Seller Information", er det en link som lyder "International & domestic delivery rates". Dette betyr at butikken tilbyr å sende pakken til utlandet, for eksempel Norge. Velg varen fra en slik leverandør.
  6. Klikk den orange knappen "Add to Basket" helt til høyre for å putte varen i handlekurven.
  7. Registrer deg som kunde hos Amazon om nødvendig, og legg inn informasjon om hvor varen skal sendes og kredittkortinformasjon. Du betaler ingenting før du har sett hva totalprisen blir, og hva det koster i porto.
  8. Viktig: Dersom du bestiller varer for over kr 200, må varene fortolles, og dette gjør at vinninga går opp i spinninga. Porto holdes utenfor beregningen, det vil si at du kan kjøpe en brystpumpe som koster under kr 200, selv om porto koster kr 50 i tillegg (porto varierer, dette er bare et eksempel). For å finne ut hva for eksempel 20 britiske pund utgjør i norske kroner, kan du gå til https://www.google.com/ og google "20 GBP in NOK". Da får du se beløpet omregnet til norske kroner.
  9. For regler om toll, kan du ta en titt på denne siden: http://www.toll.no/templates_TAD/Subject.aspx?id=66240&epslanguage=no
Lykke til med netthandel!
Comments